• Lovačko udruženje "Beljanica" - Resavica

  • Lovačko udruženje sa domaćinskim gazdovanjem

  • Naše lovište je puno raznovrsne divljači

  • Idealno područje za lovni turizam

  • Veliki broj trofejne divljači

Vesti

SVEČANO OBELEŽENA DECENIJA POSTOJANJA LOVAČКOG SAVEZA CENTRALNE SRBIJE

         Svečanom sednicom Skupštine, 30. juna 2021. godine, u prisustvu brojnih gostiju i predstavnika 37 lovačkih udruženja, na poseban i dostojanstven način, obeležena je desetogodišnjica postojanja Lovačkog saveza Centralne Srbije.
     Ova svečanost započela je himnom Srbije u izvođenju Akademskog vokalnog instrumentalnog sastava „Arhangeli“ i obraćanjem Tomice Radosavljevića, predsednika LSCS, koji je nadahnuto govorio o osnivanju ovog Lovačkog saveza, pređenom putu i najvažnijim aktivnostima 18.000 lovaca u domaćinskom gazdovanju lovištima na 1,3 miliona hektara.
     Na ovoj jedinstvenoj svečanosti na ovim prostorima Srbije, prisutnima su se biranim rečima pozdrava i zahvalnosti obratili: Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Nikola Dašić, gradonačelnik Кragujevca, Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog saveza Srbije, Borivoj Nikolić, član CIC-a iz Rumunije, Sanja Momčilović Bognič, zamenik predsednika Lovačkog saveza Vojvodine. Ilija Elezović predsednik LS Кosova i Metohije, Zoran Aleksić predsednik LS Jugoistočne Srbije, Aleksandar Stanojević predsednik LS Zapadne Srbije i drugi gosti.
     Uroš Đoković, predsednik Skupštine, obrazložio je odluku o dodeli najviših priznanja – Jubilarne povelje i Jubilarne zahvalnice. Jubilarne povelje uručene su zaslužnim institucijama i svim lovačkim udruženjima članicama LSCS, a Jubilarne zahvalnice pojedincima i osnivačima ovog Lovačkog saveza.
       Na ovoj svečanosti prikazan je i dokumentarni film „Moćni iskorak LSCS“ a svima je uručena i knjiga „Decenija postojanja Lovačkog saveza Centralne Srbije“ autora Svete Madžarevića.
        U završnom delu ove manifestacije učestvovali su i dragi gosti glumac Radoš Bajić, estradni umetnik Radiša Urošević i orkestar Milana Milosavljevića Bambina.  





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU