• Lovačko udruženje "Beljanica" - Resavica

  • Lovačko udruženje sa domaćinskim gazdovanjem

  • Naše lovište je puno raznovrsne divljači

  • Idealno područje za lovni turizam

  • Veliki broj trofejne divljači

Vesti

Vukovi napadaju domaćinstva na planini Beljanici

Mi smo ukazivali da će biti problema, da će ih biti previše i da će postati štetočine. Sada ih ima toliko da su istrebili divljač i krenuli ka selu, kaže Predrag Stanojević iz sela Jelovac

 

VukoviDESPOTOVAC - Na planini Beljanici i Južnom Kučaju vukovi su se toliko namnožili da su za poslednja dva meseca u selima ubili pet lovačkih pasa i nekoliko ovaca, rekli su danas predstavnici Lovačkog udruženja "Beljanica" iz Resavice.

 

Predrag Stanojević iz sela Jelovac kod Despotovca rekao je novinarima da su mu vukovi ubili lovačkog psa nakon lova tokom vikenda.

 

Meštani Jelovca naveli su da su se vukovi u tom delu Južnog Kučaja, Beljanice i Resave pojavili nakon rata u Bosni, ali da su se sada toliko nakotili da predstavljaju opasnost i za meštane okolnih sela.

 

"Mi smo ukazivali da će biti problema, da će ih biti previše i da će postati štetočine. Sada ih ima toliko da su istrebili divljač i krenuli ka selu. Samo ovog leta dvojici stočara iz Jelovca su vukovi pojeli ovce", rekao je Stanojević.

 

Predsednik Lovačkog udruženja "Beljanica" iz Resavice Milojko Marjanović je rekao da će udruženje nadoknaditi štetu dvojici meštana Jelovca kojima su vukovi pojeli dve ovce i jednog ovna. Marjanović je kazao da će lovci održati sastanak sa nadležnima iz Javnog preduzeća "Srbijašume" kako bi rešili problem s vukovima.

 

Izvor: www.kurir-info.rs

 

 





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU