• Lovačko udruženje "Beljanica" - Resavica

  • Lovačko udruženje sa domaćinskim gazdovanjem

  • Naše lovište je puno raznovrsne divljači

  • Idealno područje za lovni turizam

  • Veliki broj trofejne divljači

Vesti

Lov na Beljanici

Lovci Strmostena i okolnih sela, u subotu, 26. januara, bili su domaćini celodnevnog druženja petnaestak lovaca Kragujevca, Novog Milanovca i Lužnica, obzirom da je Strmosten sa Društvom srpsko – rumunskog prijateljstva lovaca „Riznica“, potpisao pre nekoliko godina Povelju o saradnji i prijateljstvu.
- Mada su na Beljanici svinje viđene ali odstrela nije bilo, važnije od svega su ova lovačka druženja koja iz godine u godinu, ispisuju najlepše poruke i želje za novim susretima u resavskom ili kragujevačkom kraju, kaže Milojko Lole Marjanović, predsednik Lovačkog udruženja „Beljanica“, u Resavici, koji je sa Sašom Obradovićem Smokijem, bio domaćin ovog susreta.


Oduševljenje Šumadinaca prelepim snežnim predelima Beljanice i brojnim tragovima divljači, još više je ulepšalo veselo druženje u Domu lovaca u Strmostenu, uz dobru muziku i najukusnije specijalitete beljaničkog kraja.

Sledeći susret dogovoren je za mesec maj, u Lužnicama i Novom Milanovcu, kada je planirano zajedničko druženje lovaca ovog kraja sa gostima iz podbeljaničkih mesta. To su najlepši primeri lovačke sloge i želje da se ispisuju nove stranice prijateljstva dva kraja u okviru Lovačkog saveza Centralne Srbije.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU