• Lovačko udruženje "Beljanica" - Resavica

  • Lovačko udruženje sa domaćinskim gazdovanjem

  • Naše lovište je puno raznovrsne divljači

  • Idealno područje za lovni turizam

  • Veliki broj trofejne divljači

Vesti

DIVOKOZE NA STRMOSTENSKOM VISU

Prva nedelja novembra 2013. godine. Po prelepom sunčanom danu lovci Strmostena sa svojim pobratimima iz Lužnica, i okolnihDruženje u lovačkom domu u Strmostenu mesta centralne Srbije, obišli su Lisine, Strmostenski krš, Beljanicu i poznati vodopad. Najviše pažnje gosti iz Šumadije posvetili su izuzetnom prizoru – satima posmatrajući na desetine divokoza koje su gordo šetale Strmostenskim visom.
- Srećni smo što smo po ovom sunčanom danu bili u prilici da ovako posmatramo divnu igru divokoza, kojih ima dvadesetak na ovim planinskim prostorima a još smo zadovoljniji što sa ovom divljači gazduje baš naše Lovačko udruženje „Beljanica“, kaže nam naš domaćin predsednik ovog udruženja – Milojko Marjanović Lole.
Ovo je već peto po redu druženje lovaca i prijatelja rudarskog mesta Strmosten, podno Beljanice, i Društva srpsko – rumunskog prijateljstva „Riznica“. Ovde su, nedavno boravili i prijatelji iz Rumunije (Diviča, Temišvara i Stare Moldave), koji su razgledali ove lepe predele Srbije i uživali u flori i fauni ovog beljaničkog kraja.
U večernjim satima druženje je nastavljeno u nedavno izgrađenom Lovačkom domu, u Strmostenu, kojom prilikom im je darovana zastava Lovačkog saveza Centralne Srbije, i drugi pokloni. Ulogu izuzetnog domaćina uspešno je opravdao predsednik strmostenskih lovaca – Saša Obradović Smoki.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU